Falafel i tortilla

Alltså hemlagad falafel, kunde inte drömma om att det skulle vara så gott! Falafel går bra att steka med olja på spisen eller på bakplåtspapper i ugnen, jag gillar det senaste. Här kommer en grundrecept på falafel:

Ingredienser

  • 1 burk eller 400 g kokta kikärtor 
  • 1 liten gul lök
  • 2 tsk spiskummin 
  • 1 msk maizena 
  • salt
  • peppar

  • Instruktion

    Väljer du att ugnssteka falaflarna - sätt ugnen på 200 grader

  1. Om du har en mixer så dela löken och mixa till små bitar. Har du ingen mixer så riv löken på ett rivjärn och använd en potatispress istället.
  2. Mixa eller mosa ner kikärtorna och resten av ingredienserna till en smet. Tillsätt gärna lite vatten så blir smeten smidigare. Smaka av med kryddor.
  3. Rulla golfboll-stora bollar av smeten och platta till dem till biffar som du lägger på en plåt med bakplåtspapper eller i en stekpanna med upphettad olja.
  4. Stek i ugnen tills de lätt får färg. Eller i stekpanna med rikligt med olja på båda sidor tills de fått färg och en spröd liten yta.

Jag äter falafel med tortilla som jag också bakar själv. Recept här:


I min tortilla har jag också färst bladspenat (nyttigare än isbergssallad), skivad tomat och gruka och sen lite iFresch (vegansk cremé fresch). 


Smaklig måltid!


Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång