Falafel i tortilla
Alltså hemlagad falafel, kunde inte drömma om att det skulle vara så gott! Falafel går bra att steka med olja på spisen eller på bakplåtspapper i ugnen, jag gillar det senaste. Här kommer en grundrecept på falafel:

Ingredienser
- 1 burk eller 400 g kokta kikärtor
- 1 liten gul lök
- 2 tsk spiskummin
- 1 msk maizena
- salt
- peppar
Instruktion
Väljer du att ugnssteka falaflarna - sätt ugnen på 200 grader
- Om du har en mixer så dela löken och mixa till små bitar. Har du ingen mixer så riv löken på ett rivjärn och använd en potatispress istället.
- Mixa eller mosa ner kikärtorna och resten av ingredienserna till en smet. Tillsätt gärna lite vatten så blir smeten smidigare. Smaka av med kryddor.
- Rulla golfboll-stora bollar av smeten och platta till dem till biffar som du lägger på en plåt med bakplåtspapper eller i en stekpanna med upphettad olja.
- Stek i ugnen tills de lätt får färg. Eller i stekpanna med rikligt med olja på båda sidor tills de fått färg och en spröd liten yta.
Jag äter falafel med tortilla som jag också bakar själv. Recept här:
I min tortilla har jag också färst bladspenat (nyttigare än isbergssallad), skivad tomat och gruka och sen lite iFresch (vegansk cremé fresch).
Smaklig måltid!