Flygande kikärtor

Ingredienser

4 portioner

  • 2 burkar kikärtor à 400 g, ca 6 dl kokta
  • 2 bananer
  • 1 dl jordnötter
  • 3 dl grädde, t ex iMat
  • 1 dl ketchup eller chilisås
  • salt
  • svartpeppar
  • Bulgur eller valfritt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj kikärtorna och bred ut dem i en ugnsform.
  3. Skiva bananerna i slantar som du lägger på kikärtorna. Strö över jordnötter.
  4. Blanda ihop grädde, ketchup, salt och peppar i en skål och häll sedan ner i gratängformen.
  5. Grädda allt i 15-20 minuter. 
  6. Koka under tiden tex bulgur eller hirs. 

Smaklig måltid!

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång