Maj-Britts frallor

Ingredienser
  • 50 g mjölfritt smör eller 3 msk olja
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1.5 tsk salt
  • 1 msk sirap eller socker
  • 3 dl havregryn
  • 11 dl vetemjöl

Instruktioner

  1. Smält smöret eller häll oljan i en kastrull. När smöret smält tillsätter du mjölken. Se till att degvätskan blir 37 grader, fingervarmt.
  2. Smula jästen i en bunke, häll i degvätskan och rör om så jästen smälter. Blanda i salt, sirap/socker och havregrynet. Häll i vetemjölet allt eftersom och arbeta till en smidig och relativt lös deg. 
  3. Låt degen jäsa under bakduk 30 minuter.
  4. Arbeta degen på ett mjölat bakbord tills den blir smidig. Dela degen i 16 lika stora delar och rulla varje del till en boll. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Låt jästa på plåten 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. 
  6. Grädda frallorna i mitten av ugnen ca 10 - 13 minuter. 

Låt svalna en stund innan du skär i dem. 

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång