Maj-Britts frallor
Ingredienser
- 50 g mjölfritt smör eller 3 msk olja
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 1.5 tsk salt
- 1 msk sirap eller socker
- 3 dl havregryn
- 11 dl vetemjöl
Instruktioner
- Smält smöret eller häll oljan i en kastrull. När smöret smält tillsätter du mjölken. Se till att degvätskan blir 37 grader, fingervarmt.
- Smula jästen i en bunke, häll i degvätskan och rör om så jästen smälter. Blanda i salt, sirap/socker och havregrynet. Häll i vetemjölet allt eftersom och arbeta till en smidig och relativt lös deg.
- Låt degen jäsa under bakduk 30 minuter.
- Arbeta degen på ett mjölat bakbord tills den blir smidig. Dela degen i 16 lika stora delar och rulla varje del till en boll. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt jästa på plåten 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
- Grädda frallorna i mitten av ugnen ca 10 - 13 minuter.
Låt svalna en stund innan du skär i dem.