Morot och linspaj
En god vardagspaj
Ingredienser
Pajskal
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl graham eller rågmjöl
- 100 mjölkfritt smör
- 3 msk vatten
Fyllning
- 1 och 1/2 dl torkade röda linser
- 500 g morötter
- 1 dl iFresch
- 3 dl vatten
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk torkad basilika
- 1/2 dl tomatpuré
- salt
- olja till stekning
Instruktioner
- Blanda rumstempererat smör med mjöl, tillsätt vatten tills det blir en fin deg.
- Tryck ut degen i en pajform och låt den stå i kylskåp 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
- Ta fram en kastrull och häll i linser, vatten och salt och koka tills linserna är mjuka. Tillsätt mer vatten om det behövs.
- Förgrädda pajskalet 10 minuter.
- Under tiden hackar du lök och vitlök och steker i en stekpanna tills löken mjuknar. Skala och riv morötterna och stek dem tillsammans med löken.
- När linserna är mjuka häller du över löken och morötterna i kastrullen. Blanda i iFresch, tomatpuré, basilika och salt. Låt det koka upp.
- Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen 15-20 minuter i ugnen.
Smaklig måltid!