Serbisk gryta

Jättegott storkok! Räcker till ca 10 portioner, perfekt att frysa in. Passa på att baka en omgång bröd till grytan.

Ingredienser 

10 portioner

  • 5 st gula lökar
  • 5 st morötter
  • 3 st palsternackor
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 600g vita bönor eller borlottibönor, eller hälften av varje
  • 3- 6 st buljongtärning
  • Lite persilja

Redning

  • 3 msk paprikapulver
  • 3 msk vetemjöl
  • smör eller olja


Instruktioner

  1. Skala lök, morötter, palsternackor, och vitlök. Hacka allt fint.
  2. Ha i alla hackade grönsaker i en stor gryta eller kastrull. Tillsätt vatten så att det precis täcker allt, ca 1 liter.
  3. Smula ner buljongtärningarna och koka upp.
  4. Låt det sjuda i ca 2 timmar.
  5. Skölj bönorna och blanda ner i grytan. 
  6. Smält smör eller olja i en annan kastrull. Rör ner vetemjöl och paprika pulver. Späd med vätska från grytan tills du har en bra redning.
  7. Ha i redningen i grytan och koka upp. 
  8. Smaka av med persilja, salt och peppar.

Servera gärna med nybakat bröd! Recept här: 

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång